Объяснение:
1. Знайдіть корінь рівняння
7х -30 = 24-х
8х=54
Х=54/8
х=6,75
2. Знайдіть суму коренів рівнянь
5х+10 = 15х+40
-10х=30
х=-30/10
х=-3
2(-5х+10) = 80
-10х+20=80
-10х=60х=-60/10
х=-6
-3+(-6)=-9
3. Знайдіть добуток коренів рівнянь
5х+6 = 6 - 5х
5х+5х=6-6
10х=0
х=0
0,13(9,8х+5,4)+1,2(4,5х+і) = 15.
Добуток двох множників один з яких дорівнює 0, дорівнює 0, значить добуток коренів двох рівнянь дорівнює 0.
3. Чому дорівнює 5х, якщо 2(х - 5)+Зх = 15?
2х-10+3х=15
5х=25
Подробнее - на - Яке з наведених рівнянь має найбільший корінь? Напишіть розв′язок
А) 7(х-2) = х-2;
7х-14=х-2
7х-х=14-2
6х=12
х=2
Б) 6х-3 = х-1,5
6х-х=3-1,5
5х=1,5
х=0,3
В) 11х - 5 = 10(х-4)
11х-5=10х-40
11х-10х=-40+5
Х=-35
Г) 4(х+0,5) = х-0,7
4х+2=х-0,7
4х-х=-2-0,7
3х=-2,7
х=-0,9
-35 -0,9 0,3 2
Найбільший корінь А) х=2
6. У трьох рядах 100 кущів смородини. У другому ряду кущів смо¬родини в 3 рази більше, ніж у першому, а в третьому — на 5 ку¬щів менше, ніж у першому. Скільки кущів смородини в кожно¬му з рядів? якщо через х позначено число кущів у першому ряду?Напишіть розв′язок
В) х+х-5+х:3 = 100
2х+ х/3=100+5
2х*3+(х/3)*3=105*3
6х+х=315
х=315/7
х=45
Достатній рівень навчальних досягнень
7. Розв'яжіть рівняння 9 (Зх - 2) - 6 = 5(4х -1)+2.
27х-18-6=20х-5+2
27х-20х=-5+2+18+6
7х=21
х=3
8. В одному ящику було в 7 разів більше апельсинів, ніж у другому. Коли з першого ящика взяли 38 апельсинів, а з другого — 14, то в другому залишилося на 78 апельсинів менше, ніж у першому. Скільки апельсинів було в кожному ящику спочатку?
Нехай у другому ящику х апельсинів, тоді у першому 7х апельсинів. З першого ящика взяли 38 апельсинів 7х- 38, а з другого 14,тобто х-14. В другому ящику на 78 апельсинів менше ніж в першому 7х-38-78=х-14.
7х-38-78=х-14
7х-х=38+78-142
6х=102
х= 17
В другому ящику було 17 апельсинів, у першому було 17*7=119 апельсинів.
Відповідь: у першому ящику 119 апельсинів, у другому ящику 17 апельсинів.
Високий рівень навчальних досягнень
9. Розв'яжіть рівняння
6+(|0,4x-7,5|):0,7= 7
6*0,7+(|0,4x-7,5|):0,7*0,7=7*0,7
4,2+(|0,4x-7,5|)=4,9
(|0,4x-7,5|=4,9-4,2
|0,4x-7,5|=0,7
0,4x=0,7+7,5
0,4х=8,2
Х1= 20,5
0,4x-7,5=-0,7
0,4х=7,5-0,7
0,4х=6,8
Х2=17
Подробнее - на -
10) 8x-11=9-12
8x-11=-3
8x=-3+11
8x=8
x=8÷8
x=1
9-(8×1-11)=12
9-(-3)=12
9+3=12
12=12
11) 6x+1-3+2x=14
8x=14-1+3
8x=16
x=16÷8
x=2
(6×2+1)-(3-2×2)=14
13-(-1)=14
13+1=14
14=14
12) 2x-6x+5=45
-4x=45-5
-4x=40
x=40÷(-4)
x=-10
2×(-10)-(6×(-10)-5))=45
-20-(-65)=45
-20+65=45
45=45
13) 5x-7x-7=9
-2x=9+7
-2x=16
x=16÷(-2)
x=-8
5×(-8)-(7×(-8)+7)=9
-40-(-49)=9
-40+49=9
9=9
14) 2x-6x-1=9
-4x=9+1
-4x=10
x=10=(-4)
x=x=-2,5
2×(-2,5)-(6×(-2,5)+1)=9
-5-(-15+1)=9
-5-(-14)=9
-5+14=9
9=9
15) 4x-7x+2=17
-3x=17-2
-3x=15
x=15÷(-3)
x=-5
4(-5)-(7×(-5)-2)=17
-20-(-35-2)=17
-20+37=17
17=17
16) 2x+7==3x-6x+2
2x-3x+6x=2-7
5x=-5
x=-5÷5
x=-1
2×(-1)+7=3×(-1)-6×(-1)+2
5=-3+6+2
5=5
17) 4-2(x+3)=4(x-5)
4-2x-6=4x-20
-2x-4x=-20-4+6
-6x=-18
x=-18÷(-6)
x=3
4-2(3+3)=4(3-5)
4-2×6=4×(-2)
4-12=-8
-8=-8
18) 5x+3=7x-5(2x+1)
5x+3=7x-10x-5
5x-7x+10x=-3-5
8x=-8
x=-8÷8
x=-1
5×(-1)+3=7×(-1)-5(2×(-1)+1)
-2=-7+5
-2=-2
19) 3y-(5-y)=11
3y-5+y=11
4y=11+5
4y=16
y=16÷4
y=4
3×4-(5-4)=11
12-1=11
11=11
Объяснение: