Объяснение:
1. 2x2 - 3x + 2 = 0
Найдем дискриминант квадратного уравнения:
D = b2 - 4ac = (-3)2 - 4·2·2 = 9 - 16 = -7
Так как дискриминант меньше нуля, то уравнение не имеет действительных решений.
2. 3x2 - 3x - 6 = 0
Найдем дискриминант квадратного уравнения:
D = b2 - 4ac = (-3)2 - 4·3·(-6) = 9 + 72 = 81
Так как дискриминант больше нуля то, квадратное уравнение имеет два действительных корня:
x1 = -1
x2 = 2
3. 2x2 + 12x - 18 = 0
Найдем дискриминант квадратного уравнения:
D = b2 - 4ac = 122 - 4·(-2)·(-18) = 144 - 144 = 0
Так как дискриминант равен нулю то, квадратное уравнение имеет один действительный корень:
x = 3
4. x2 + x - 20 = 0
Найдем дискриминант квадратного уравнения:
D = b2 - 4ac = 12 - 4·1·(-20) = 1 + 80 = 81
Так как дискриминант больше нуля то, квадратное уравнение имеет два действительных корня:
x1 = -5
x2 = 4
5. -x2 + 5x - 6 = 0
Найдем дискриминант квадратного уравнения:
D = b2 - 4ac = 52 - 4·(-1)·(-6) = 25 - 24 = 1
Так как дискриминант больше нуля то, квадратное уравнение имеет два действительных корня:
x1 = 3
x2 = 2
1)область визначення множина дійсних чисел (симетрична відносно початку координат)
y(-x)=5(-х)²+1=5х²+1=y(x) - значить дана функція парна за означенням парної функції
2) область визначення множина дійсних чисел (симетрична відносно початку координат)
y(-x)=(-х)⁵+3(-х)³-(-х)=-х⁵-3х³+х=-(х⁵+3х³-х)=-y(x) значить дана функція непарна за означенням непарної функції
3) область визначення множина дійсних чисел (симетрична відносно початку координат)
y(1)=2*1⁴-1³+1=2-1+1=2
y(-1)=2*(-1)⁴-(-1)³+1=2+1+1=4
y(1)не дорівнює y(-1), значить функція не є парною
y(1) не дорівнює -y(-1), значить функція не є не парною
значить дана функція ні парна, ні непарна
4) область визначення множина дійсних чисел, за виключенням точки 0 (симетрична відносно початку координат)
y(-x)=3(-х)-2/(-х)=-3x+2/x=-(3x-2/x)=-y(x) значить дана функція непарна за означенням непарної функції
5) область визначення множина дійсних чисел (симетрична відносно початку координат)
y(1)=4*1²+[1]=4+1=5
y(-1)=4(-1)²+[-1]=4-1=3
y(1)не дорівнює y(-1), значить функція не є парною
y(1) не дорівнює -y(-1), значить функція не є не парною
значить дана функція ні парна, ні непарна