Приклад:
Розв'язати систему рівнянь: {x−2y=3,5x+y=4.
1) З першого рівняння системи виражаємо змінну x через змінну y.
Отримуємо: x−2y=3,x=3+2y;
2) Підставимо отриманий вираз замість змінної x у друге рівняння системи:
5⋅x+y=4,5⋅(3+2y)+y=4;
3) Розв'яжемо утворене рівняння з однією змінною, знайдемо y:
5⋅(3+2y)+y=4,15+10y+y=4,10y+y=4−15,11y=−11,|:11y=−1¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯.
4) Знайдемо відповідне значення змінної x, підставивши значення змінної y, у вираз знайдений на першому кроці:
x=3+2⋅y,x=3+2⋅(−1),x=3−2,x=1¯¯¯¯¯¯¯¯.
5) Відповідь: (1;−1) .
Объяснение:
это решить линейные уравнения без черчежей
функция нечетная если f(-x)=-f(x)
1) y=(2x^2+1)/х
f(-x)=(2*(-x)^2+1)/(-x)=-(2x^2+1)/x=-f(x) нечетная
2) y=1/|x|
f(-x)=1/!-x!=1/!x!=f(x) четная
3) y=x^3-x+1
f(-x)=(-x)^3-(-x)+1=-x^3+x+1 не четная ни нечетная