1). R = 12 см
l = 2πR·α / 360°
1. l = 2π·12·36° / 360° = 24π/10 = 2,4π см
2. l = 2π·12·72° / 360° = 4,8π см
3. l = 2π·12·45° / 360° = 3π см
4. l = 2π·12·15° / 360° = π см
2) l = 2πR R = l / (2π)
S = πR² = πl² / (4π²) = l² / (4π)
1. l = 6π см
S = 36π² / (4π) = 9π см
2. l = 4π см
S = 16π² / (4π) = 4π см²
3. l = 10π см
S = 100π² / (4π) = 25π см²
4. l = 8π см
S = 64π² / (4π) = 16π см²
3)
а) R = 12 см,
l = πR·α / 180°
α = l · 180° / (πR)
1. l = 2π см
α = 2π · 180° / (12π) = 30°
2. l = 3π см
α = 3π · 180° / (12π) = 45°
б) R = 10 см,
Sсект = πR²·α / 360°
α = Sсект·360° / (πR²)
1. Sсект = 5π см²
α = 5π·360° / (100π) = 18°
2. Sсект = 10π см²
α = 10π·360° / (100π) = 36°
Давайте розкриємо дужки і спростимо вираз.
Спочатку розкриємо дужки у першому доданку (a - b)(a + b):
(a - b)(a + b) = a(a + b) - b(a + b)
Тепер розкриємо дужки у другому доданку (a - b)²:
(a - b)² = (a - b)(a - b) = a(a - b) - b(a - b)
Тепер можемо зібрати всі доданки разом:
(a - b)(a + b) - (a - b)² = (a(a + b) - b(a + b)) - (a(a - b) - b(a - b))
Розкриємо дужки в кожному доданку:
= (a² + ab - ab - b²) - (a² - ab - ab + b²)
Зробимо спрощення:
= a² + ab - ab - b² - a² + ab + ab - b²
Тепер скасуємо однакові терміни:
= ab - b² + ab + ab - b²
= 3ab - 2b²
Отже, після розкриття дужок і спрощення отримуємо многочлен 3ab - 2b².
Объяснение:
я так зробив