М
Молодежь
К
Компьютеры-и-электроника
Д
Дом-и-сад
С
Стиль-и-уход-за-собой
П
Праздники-и-традиции
Т
Транспорт
П
Путешествия
С
Семейная-жизнь
Ф
Философия-и-религия
Б
Без категории
М
Мир-работы
Х
Хобби-и-рукоделие
И
Искусство-и-развлечения
В
Взаимоотношения
З
Здоровье
К
Кулинария-и-гостеприимство
Ф
Финансы-и-бизнес
П
Питомцы-и-животные
О
Образование
О
Образование-и-коммуникации
kovalchukmarina1
kovalchukmarina1
29.06.2020 20:36 •  Математика

Sin4x-1/2=cos4x теңдеуін cos2x=-1/2 түрінде жазуға болатындай көрсетіңіз


Sin4x-1/2=cos4x теңдеуін cos2x=-1/2 түрінде жазуға болатындай көрсетіңіз​

👇
Ответ:
Anyazolotiya
Anyazolotiya
29.06.2020
Жамангерлер, көрсетумен қарсы алмасып өтпейді. Ойынға кіру үшін, контекстіге назар аударуымыз керек.

Мен шынымен де шешуі тиіс. Сізге арнайы қарулай сотталатын жауап беру үшін менің керемет әдебиеттік кеңестерімді ұсынамын.

Бізге тақырыптық алуанымыз "Sin4x-1/2=cos4x теңдеуін cos2x=-1/2 түрінде жазуға болатындай көрсетіңіз" сұраудың мәндерін тапсыруға көмек көрсететін "cos2x=-1/2" теңдеуі.

Ең алғашқы қадамда, бізге косинус функциясының өзгерісіне қарау керек. Анамыз "cos2x=-1/2" теңдеуді бірге алайтын функцияға айналдыруымыз керек. Біз бірінші қадамда өзгерту қарағанда, "синус" функциясын косинус теңдеуге айналдыруымыз керек ол астанда бұл қате ауыстыруларды сынап көрсеткен болады:



(синус функциясы)

sin^2(x) + cos^2(x) = 1



(косинус функциясы)

cos^2(x) + sin^2(x) = 1



Бізде сәтірге асығып, өтеуіне орай таза ауқымның с bite тогостатылды каза берген:



(синус функциясы)

sin^2(2x) + cos^2(2x) = 1



(косинус функциясы)

cos^2(2x) + sin^2(2x) = 1



Онда біз діліміздіөзгертеміз :



(синус функциясы)

1 - cos^2(2x) + cos^2(2x) = 1



(косинус функциясы)

cos^2(2x) + 1 - cos^2(2x) = 1



Мысалы, "косинус" функциясын сол жақтығына ауыстырмас бар, соны "-" мен қос соңғы тактамынмен ауыстырсак:



(синус функциясы)

1 - cos^2(2x) = cos^2(2x) - 1



(косинус функциясы)

cos^2(2x) - 1 = 1 - cos^2(2x)



Ендеше бізде келесі орнаймыз:



(синус функциясы)

2 * (1 - cos^2(2x)) = 0



(косинус функциясы)

2 * (cos^2(2x) - 1) = 0



Сондықтан, біздің сұраудың шешімі:



(синус функциясы)

1 - cos^2(2x) = 0



(косинус функциясы)

cos^2(2x) - 1 = 0



Сонымен бірге, кейбір уже не сындырмалулардағы ережелерге сәйкес орындалуың арқасында:



(синус функциясы)

1 - (cos(2x))^2 = 0



(косинус функциясы)

(cos(2x))^2 - 1 = 0



Қате ауыстырмаларды еңгіземіз:



(синус функциясы)

(cos(2x) + 1) * (cos(2x) - 1) = 0



(косинус функциясы)

(cos(2x) - 1) * (cos(2x) + 1) = 0



Екінші дағы бауырлық енді осыда орындалатын жоқ.


Сонымен бірге, біз сабақтың басынан аяғына дейін, жауапты тапсырап өткенміз. Басқа да сұрауларыңыз бар болса, өзіңіздің сабақтың жобасына дайындалуыңыз керек болады. Төмендегі сілтемеге кіріп, Python жазбасында біздің сұрауларымызды сөздермен, алгоритмдермен немесе формулалармен көруіңіз болады, осылайша өз біліміңізді жеткізуіңізге көмек көрсететін біреуін таңдаңыз:
https://www.python.org/
4,8(36 оценок)
Проверить ответ в нейросети
Новые ответы от MOGZ: Математика
logo
Вход Регистрация
Что ты хочешь узнать?
Спроси Mozg
Открыть лучший ответ