Відповідь:
S6 = -2405/9; S6 = 1820/9
Пояснення:
Sn = b1 *(q^n - 1)/(q - 1)
S3 = b1 * (q^3 - 1)/(q - 1)
195 = 135 * (q^3 - 1)/(q - 1)
(q^3 - 1)/(q - 1) = 195/135 = 39/27
(q - 1) * (q^2 + q + 1)/(q - 1) = 13/9
q^2 + q + 1 - 13/9 = 0
q^2 + q - 4/9 = 0
Розв'язуємо квадратне рівняння
D = 1 - 4 * (-4/9) = 25/9
q1 = (-1 - 5/3)/2 = -4/3
q2 = (-1 + 5/3)/2 = 1/3
S6 = 135 * (q^6 - 1)/(q - 1) = 135 * (q^3 - 1)*(q^3 + 1)/(q - 1) = 135 * (q - 1) * (q^2 + q + 1)*(q^3 + 1)/(q - 1) = 135 * (q^2 + q + 1)*(q^3 + 1)
1) S6 = 135 * ((-4/3)^2 - 4/3 + 1)*((-4/3)^3 + 1)
S6 = 135 * (16/9 - 4/3 + 1) * (-64/27 + 1)= 135 * (13/9)*(-37/27) = 5 * 13/9 * (-37) = -2405/9
2) S6 = 135 * ((1/3)^2 + 1/3 + 1)*((1/3)^3 + 1) = 135 * 13/9 * 28/27 = 5 * 13 * 28/9 = 1820/9
в низу
Объяснение:
1. Перетворіть вираз з(ь – 6, 5) у такий, що тотожно дорівнює йому. 2. Запишіть вираз т – (6-n+b) без дужок. 3. Спростіть вираз 15-(a-4). 4. Розкрийте дужки й зведіть подібні доданки у виразі 4b – (76 + 2). 5. Виконайте тотожне перетворення виразу 2,5 (2k + 4а – 2). 6. Спростіть вираз 2(a+1) +а та знайдіть його значення, якщо a=1. 7. Доведіть тотожність (2x +1)-(1-2x) = 4х. 8. Зведіть подібні доданки у виразі -4+32+62. 9. Спростіть вираз -(-5)-(-y). 10. Доведіть, що вираз 7(a-b)+7(b – а) тотожно дорівнює 0. 11. Доведіть тотожність -(2-(-x)+2+x = 0. 12. Доведіть, що сума виразів 13c + 3 і 2c +3 ділиться на