cos^2x + 3cosx = 0
cosx(cosx + 3) = 0
cosx = 0
x = pi/2 + pin
cosx = -3 - не подходит
x²+9y⁴+1 ≥ -3xy²-x+3y²
x²+x+1 ≥ -3xy²+3y²-9y⁴
x²+x+1 ≥ -3y²(x-1+y²)
y²≥0 за будь-якого значення у
⇒ -3y²≤0
Знайдемо вершину параболи f(x)=x²+x+1
xo= -b/2a = -1/2= -0,5
f(xo)= 0,25-0,5+1=0,75
Вітки параболи напрямлені вгору, адже а>0, отже в такому випадку значення виразу x²+x+1 завжди додатнє (бо функція завжди додатня)
Тоді x²+x+1>0 за будь-якого значення х
1)Якщо у=0, x-будь-яке число, то -3y²=0 ⇒ -3y²(x-1+y²)=0
Як вказано раніше, x²+x+1>0
Будь-яке додатнє число більше нуля, отже й
x²+x+1 > -3y²(x-1+y²) ⇒ x²+9y⁴+1 ≥ -3xy²-x+3y²
2) Якщо х=0, y≠0,
З іншого боку, нерівність можна перетворити на таку:
x²+x+3xy² ≥ 3y²-9y⁴-1
х(x+1+3y²) ≥ 3y²-9y⁴-1
Якщо один із множників--нуль, то і весь вираз дорівнює нулю:
Необхідно довести, що
3y²-9y⁴-1 ≤ 0
-(3y²)²+3y²-1 ≤ 0
y⁴≥0
Заміна: 3y²=n, n>0
-n²+n-1≤ 0
f(n)= -n²+n-1
no= -1/-2 = 1/2= 0,5
f(no)= -0,25+0,5-1 = -0,75
Вітки параболи напрямлені вниз, бо а<0
Отже, -n²+n-1≤ 0 ⇒ 3y²-9y⁴-1≤0
х(x+1+3y²) ≥ 3y²-9y⁴-1 ⇒ x²+9y⁴+1 ≥ -3xy²-x+3y²
3) Якщо х>0, y≠0
x²+x+3xy² ≥ 3y²-9y⁴-1
x²≥0
Як зазначено раніше, 3y²-9y⁴-1<0
Відомо, що x²>0, 3y²>0
Оскільки х--додатнє число, то 3xy²>0
При додаванні додатніх чисел результат теж додатній: x²+x+3xy²>0
Додатнє число завжди більше за від'ємне, тож
x²+x+3xy² > 3y²-9y⁴-1 ⇒ x²+9y⁴+1 ≥ -3xy²-x+3y²
4) Якщо х<0, y≠0
x²+x+3xy² ≥ -9y⁴+3y²-1
Заміна: 3y²=n, n>0
f(x)=x²+x(1+n)
b=1+n
коефіцієнт b не впливає на зміщення по ординаті, а коефіцієнта с в наданій квадратичній функції немає. Також вітки параболи напрямлені вгору, бо а>0.
Таким чином, x²+x(1+n)>0, а -n²+n-1<0, тому x²+x(1+n)>-n²+n-1<0 ⇒ x²+x+3xy² ≥ -9y⁴+3y²-1 ⇒ x²+9y⁴+1 ≥ -3xy²-x+3y²
Нерівність доведено
1).13(х-1)-4(х+2)=6х-1
13х-13-4х-8=6х-1
13х-4х-6х=-1+13+8
3х=20
х=20:3
х=6целых 2/3
2)а)3(х-4)+х=6-2х
3х-12+х=6-2х
3х+х+2х=6+12
6х=18
Х=3
б)26-4х=12х-7(х+4)
26-4х=12х-7х-28
-4х-12х+7х=-28-26
-9х=-54
Х=6
3)а)2х+3(10-х)=28+х
2х+30-3х=28+х
2х-3х-х=28-30
-2х=-2
Х=1
б)3(2-х)-5(3х+1)=6-х
6-3х-15х-5=6-х
-3х-15х+х=6+5-6
-17х=5
Х=-5/17
4.а)15(х+2)=6(2х+7)
15х+30=12х+42
15х-12х=42-30
3х=12
Х=4
б)6(18-2у)=54-3(4+5у)
108-12у=54-12-15у
-12у+15у=-12+54-108
3у=-66
У=-22
в)6(2-х)=-3(х+8)
12-6х=-3х-24
-6х+3х=-24-12
-3х=-36
Х=12
г)3(2х+у)=6у-7(11-у)
6х+3у=6у-77+7 у
6х+3у=13у-77
6х=13у-77-3у
6х=10у-77
Не знаю дальше как найти Х
cosx^2+3cosx=0
cosx=t
t^2+3t=0
t(t+3)=0
t=0
t=-3
cosx=0
x=pi/2+pik
cosx=-3, не яв-ся решением, так как t∈[-1; 1]
ОТВЕТ: pi/2+pik